Dit was de oecumeneviering 2019

Samen in de naam van Jezus bidden, zingen, getuigen en ervaringen uitwisselen. Dat was de oecumenische viering 2019 in Mechelen. Met zo’n 70 mensen waren we dit jaar te gast bij de christelijke gemeenschap ACG Beth-EL. Christenen uit katholieke, protestantse, orthodoxe, charismatische en evangelische kringen en belangstellenden ontmoetten elkaar om hun eenheid in Christus te vieren en om te bidden voor meer eenheid.

Getuigenissen van twee christenen over onrecht dat hen motiveert om tot daden over te gaan, gaven aanleiding tot tafelgesprekken over recht en onrecht, het thema van de viering die plaatsvond in het kader van de Internationale gebedsweek voor de eenheid van christenen. Na afloop was er nog een geanimeerde ontmoeting bij een drankje en snacks verzorgd door de leden van ACG Beth-EL, een gemeenschap die voornamelijk bestaat uit Assyrische christenen.

De opbrengst van de collectie (490 euro) gaat naar het Koraalhuis, waar kwetsbare mensen terecht kunnen en naar Gave Veste, een vzw die vluchtelingen met kerken verbindt.

Van de viering is een video-opname die je hier kan bekijken.

   

  

Bekijk het videoverslag op youtube
Het videoverslag van de viering kan je bekijken op Youtube (klik op de foto).

Tot volgend jaar? Reserveer alvast woensdag 22 januari 2020 in uw agenda