Thema oecumene 2019: Recht en onrecht

De oecumenische viering tijdens de internationale Gebedsweek voor de eenheid van de christenen gaat door op woensdagavond 23 januari 2019. Je bent welkom om 19u30 in de kapel van de gemeenschap Beth-El, Ter Hertstraat 1.

Het thema komt uit Deuteronomium 16,20 “Zoek het recht en niets dan het recht” (NBV).

In de viering willen we het thema heel concreet uitwerken. In gezamenlijk gebed en lofprijzing, maar ook door te luisteren naar twee christenen die in actie zijn gekomen om recht te doen aan mensen die onrecht wordt aangedaan. Na hun persoonlijke getuigenissen gaan we met elkaar in gesprek.

Louis Apers en Sjaak van Leijenhorst zullen hun persoonlijk getuigenis geven over recht en onrecht. Louis is diaken en betrokken bij het Koraalhuis in Mechelen, maar zet zich ook op andere plaatsen in de wereld tegen armoede. Sjaak geeft leiding aan Gave Veste, een vzw voor het werk onder vluchtelingen in België met kantoor in Mechelen.

De ‘gebedsweek voor eenheid van de christenen’ begint vrijdag 18 januari. Je kan voor elke dag een gebedsintentie vinden in de brochure van CIB-Brussel  of die van de Raad van Kerken in Nederland