Vul dit huis met Uw glorie

Albumomslag Vul dit huis met uw glorie van Insalvation

Het ontroerde me woensdagavond, in de kerkzaal waar ik gewoonlijk op zondagmorgen in de viering ben, toen uit de mond van 25 jonge mensen deze woorden van een lied klonken: “Vul dit huis met Uw glorie”. Ik dacht: dit huis… deze plaats, kerk, gemeenschap, gevuld met de glorie, de heerlijkheid van God. Zou God geen antwoord geven op deze vraag en hoe gaat Hij dat doen?

Ik was die avond te gast in De Binnenkamer, een initiatief van de Vlaamse jongerenbeweging Recruits. Sinds begin dit jaar komen ze elke maand een keer samen in Mechelen voor een avond met lofprijzing en gebed. De deelnemers komen uit Mechelen en wijde omgeving, van Kempen tot Brusselse rand. Ja ze zijn er nog, twintigers en dertigers die hun geloof samen willen beleven, op een wijze die hun past. Gelukkig kunnen ze terecht in de Zandpoortkerk, een sympathiek kerkje, waar op zondag een protestantse geloofsgemeenschap de eredienst viert. Die gemeenschap maakt zich zorgen om haar voortbestaan, gezien het kleine aantal en de hoge leeftijd van de leden. Maar als God antwoord gaat geven op de vraag van de jongeren om de kerk met Zijn heerlijkheid te vullen, zou Hij dan de ouderen vergeten? 

Morgen is Pinksteren en we lezen de geschiedenis van een groepje bezorgde leerlingen van Jezus, die op die dag meemaakten hoe God hun huis vulde met Zijn glorie, met Zijn aanwezigheid. U kent het vervolg…. het huis was te klein om alle nieuwe gelovigen te herbergen!

Willem Kolpa, 4 juni 2022

Het lied ‘Vul dit huis met uw glorie’ kan je beluisteren op Youtube.

Albumomslag Vul dit huis met uw glorie van Insalvation