Speel mee in ‘De passie van Jezus’

Heb je zin om mee te spelen in een voorstelling over het lijdensverhaal van Jezus? We maken in de Begijnhofkerk een groot klank- en lichtevenement en zoeken een 60-tal spelers, Mechelaars van alle leeftijden van piepjong tot stokoud. De spelers vormen ‘tableaux vivants’ : ze staan telkens in een actieve houding en met mimiek terwijl de tekst als een voice-over wordt verteld door een apart spreekkoor. De spelers hebben dus geen tekst te leren! Je Ook achter de schermen zijn helpende handen welkom.

De passie van Jezus brengen we in de gerenoveerde Begijnhofkerk als een groot klank- en lichtevenement voor publiek. Met een aansprekende en oprechte tekst, op sfeervolle live-muziek en zang, in passende kostuums en met uitgebalanceerde bewegingen, onder professionele begeleiding.

Lees hier de details over het project. (pdf)

  • De voorstellingen zijn op 30-31 maart en 1 april 2022.
  • Daarnaast maak je als vrijwilliger een 15-tal repetities mee op dinsdagavonden en zaterdagnamiddagen vanaf eind januari tot eind maart 2022.

Misschien ben jij de perfecte Maria of Jozef… of de geknipte Johannesfiguur… of is er een van de twaalf apostelrollen voor jou weggelegd! Of wou je altijd al eens graag een soldaat zijn? Zit er een Pilatus in jou of kruip je graag in een minder opvallende rol van het volk? Doe je graag mee met de wenende vrouwen of zit er een warme Simon van Cyrène in jou verborgen? Zegt het spelen van een Farizeeër je meer? Welke rol kan jou bekoren? Het kan allemaal.
We zoeken in Mechelen kleine kinderen, tieners, jongeren, adolescenten, van volwassene tot bejaarde om al deze personages tot leven te brengen.

Wil je liever een handje toesteken achter de schermen? Dat kan ook! Er is extra hulp nodig bij het samenstellen van de kostuums met stik- en naaiwerk, het opbouwen en afbreken van de tribune en decor of het meewerken met de techniekploeg, assistentie in de coulissen, bij de bar na de voorstelling, …

  • De eerste infonamiddag vindt plaats op zaterdag 27 november 2021 om 14u in de Begijnhofkerk. Daar krijg je meer tekst en uitleg over het hele project. Schrijf je in voor 15 november 2021.
  • Voel je je aangesproken? Twijfel niet en neem contact op met info@depassievanjezus.be.
Het Passiespel zoals het 2012 werd opgevoerd

Nota: Dit evenement in Mechelen moet je niet verwarren met het multimediaal project ‘De Passie’ dat in 2022 in Sint-Niklaas wordt opgevoerd.