Met het evangelie op de Veemarkt

Op zaterdagnamiddag 29 september organiseren enkele Mechelse kerken een evangelisatiecampagne op de Veemarkt. Het initiatief gaat uit van Rabi Chamoen die actief is in de Arabische Kerk aan de Nekkerspoelstraat. Rabi evangeliseert elke woensdag samen met enkele medechristenen op de Veemarkt en bij het station. Rabi heeft een droom om op de Veemarkt met een christelijke muziekgroep en verschillende kerken een evangelisatieactie te organiseren.

Jazz, spel, koffie en gesprek
Het idee is om het evangelie te brengen aan zowel Vlamingen als Arabisch sprekenden. Dit wordt gedaan door zowel het gesprek, als een duidelijke en heldere evangelisatieboodschap vanaf het podium door een evangelist. Een belangrijk en samenbindend programmaonderdeel is de (christelijke) Gentse jazzband ‘A closer walk’. Zij brengen liederen ten gehore en zij praten de liederen aan elkaar met een boodschap die aanzet tot denken. Tijdens het programma wordt ruimte gemaakt voor aanbidding (Vlaams en Arabisch), een duidelijke evangelisatieboodschap en aandacht voor kinderen (entertainment met een boodschap). Een belangrijk onderdeel tijdens de dag is het gesprek. Daartoe zetten we stoelen neer en een kraampje met gratis koffie, thee en iets lekkers.

  • Zaterdag 29 september van 14- 18 uur op de Veemarkt

Op dit moment hebben de volgende gemeenschappen zich achter het project gezet.

  • Arabische Kerk Christus voor alle naties
  • Christengemeenschap De Rank
  • Gemeenschap Davar Chaim
  • Kwasizabantu zending
  • Zij nodigen anderen uit om aan te sluiten en mee te doen:

Info bij Jozef Dewulf: 0499 / 55 85 77 Rabi Chamoen: 0486 / 12 28 76
Jelle Rijkeboer: 0483 / 31 99 25  e-mail:  jellerijkeboer@gmail.com