Het kruis van De Passie doet ook Mechelen aan van 18 tot 21 maart

Passie-Mechelen-Affiche

Op weg naar Lier, waar op 24 maart 2018 ‘De Passie’ zal plaatsvinden. zal het grote kruis dat een hoofdrol speelt in dit multimediaal spektakel ook in Mechelen halt houden. Zondag 18 maart wordt het kruis in optocht gedragen van de Hanswijkbasiliek naar de Sint-Romboutskathedraal. Dinsdagavond is een oecumenisch bezinnings- en gebedsmoment in de kathedraal rond het kruis.

passie-kruis

‘De Passie’ vertelt en verbeeldt het verhaal van de laatste dagen van Jezus en zijn leerlingen door middel van muziek, toneel en projectie en met een cast van bekende Vlamingen en lokale talenten. Met dit betekenisvol verhaal over vriendschap, macht, verraad en verzoening, lijden en opoffering, zwakte, idealisme, afkeer en ongeloof, liefde, dood en verdriet, nieuw leven en hoop, wil De Passie zo’n tienduizend toeschouwers en een half miljoen televisiekijkers raken en verbinden.

 

Afspraak voor het spektakel op de Grote Markt in Lier op de vooravond van Palmzondag. Zoals het passieverhaal begint ook het spektakel eigenlijk al veertig dagen eerder, bij het begin van de vastentijd, op Aswoensdag, met de tocht van het passiekruis vanuit Ieper naar Lier met een tussenstop in Mechelen van zondag 18 tot woensdag 21 maart.

Details op  www.depassie.be/tocht-van-het-kruis

Lees meer:
https://www.kerknet.be/sites/default/files/2170805_HR_Relevant_5_2017_de%20passie.pdf