Verzoening in 2017

Nog een half jaar en dan gaat de Week van Gebed (18-
25 januari) weer van start.

Het centrale thema is ‘verzoening’. Een werkgroep in Duitsland heeft hiervoor gekozen. Bijzonder, omdat 2017 ook het jaar is waarin we terugkijken op 500 jaar Reformatie. Een keerpunt in de kerkgeschiedenis, dat naast vernieuwing voor veel verwijdering heeft gezorgd tussen christenen. Dit thema brengt ons terug bij de kern: God heeft zich uitgestrekt naar ons en het goed gemaakt met ons. Nu kunnen wij ons ook met anderen verzoenen.

De centrale tekst is 2 Korintiërs 5:14-20, waarin Paulus ons oproept tot verzoening. Stap voor stap volgen we zijn woorden over de liefde van Christus die ons drijft. (vers 14, NBV) Deze drijfveer overstijgt de verdeeldheid en brengt christenen bijeen.

weekvangebed2017

Ook in Mechelen besteden we hier aandacht aan. Klik hier.