Het Marcusdrama 2018

Na Londen, Los Angelos, Coïmbra, Brugge en heel veel andere plaatsen op de wereld was Mechelen aan de beurt voor dit bijzondere theaterevent.

  • 15 tieners en twintigers uit Mechelen speelden het Marcus-evangelie.
  • 90 minuten zaten de toeschouwers middenin het verhaal.
  • 250 mensen bezochten de voorstellingen.

De voorstellingen vonden plaats op zaterdagavond 17 november en zondagnamiddag 18 november in de kapel van gemeenschap Beth-El.

Enkele reacties:

“Een prachtige vertolking, de vrucht van een mooie samenwerking en een geweldige regie.”

“Ik heb de opvoering meegeleefd. En gemerkt hoe verrassend levend het verhaal werd in deze groep mensen, die Jezus’ leven naspeelden. Ik ben er door gestekt in mijn geloof.”

“Heel mooi vond dat het een samenwerking was met verschillende kerken.”

1 acteur zei dat ze zo blij was dat ze dit heeft gedaan, het was het mooiste wat ze ooit al had gedaan in haar leven en dat meende ze. God heeft voorzien.

“Het was zéér goed. Prachtige vertolking, knap om dit zo neer te zetten. Proficiat aan het hele team.”

Het Marcusdrama in Mechelen was een initiatief van Hanna Dewulf in samenwerking met MemoMechelen, met steun van de kerken in Mechelen. De regie was in handen van Lara Cremers van Ichtus Vlaanderen en de zaal werd beschikbaar gesteld door ACG Beth-EL.

De acteurs, regisseur en organisator van de uitvoeringen in Mechelen

Deze christelijke gemeenschappen in Mechelen ondersteunden het project: Emmaüsparochie, Catharinaparochie, Lieve Vrouweparochie, Zandpoortkerk, Protestantse kerk Mechelen-Noord, ACG Beth-El, Russisch-orthodoxe kerk van de heilige Teofanie, Gebedshuis Sjaloom, Adventkerk, Christengemeenschap ’t Lichtpunt, Christengemeenschap De Rank.

⇒ Het Marcus-drama op facebook

⇒ Interview met Hanna Dewulf 

 

Meer over het Marcusdrama: