Adventswake – Taizégebed op zaterdag 2 december

Advent is de tijd om ons naar de Heer te keren. Vier weken lang bereiden we de komst van Jezus voor. Gedurende deze periode van wachten en verwachten, willen we even uitdrukkelijk tijd nemen om stil te worden en uit te zien naar Degene die we werkelijk verwachten. Doorheen alle glitter van de maand december, richten we onze ogen op het Ware Licht dat onze harten zal verwarmen. We bidden om vrede in de vele landen waar oorlog en geweld heerst. Dat de komst van de Vredevorst werkelijk vrede mag brengen.

De adventswake is een viering in de stijl van Taizé, dat wil zeggen dat er veel ruimte is voor biddend zingen, stilte, een Schriftwoord. We zijn een uurtje samen in gebed verbonden. In deze donkere dagen geven we het licht aan elkaar door, bidden we voor vrede en luisteren we naar het Woord dat Leven geeft.

  • zaterdag 2 december de viering begint om 20u.
  • Kapel Diocesaan Pastoraal Centrum, Fr. De Merodestraat 18, 2800 Mechelen.
  • Meer info: zuster Mieke mieke.van.assche@hotmail.com