Figuranten voor Hanswijkprocessie gezocht

Ongeveer 1.600 deelnemers brengen de zondag vóór Hemelvaart acht Bijbelse taferelen en zes historische taferelen tot leven. Word jij er een van?

De Hanswijkprocessie bestaat 750 jaar. Voor deze feesteditie is de organisatie nog op zoek naar figuranten en andere helpers, mensen van alle leeftijden en achtergronden en uit alle windstreken, want je hoeft beslist niet van Mechelen te zijn. ‘De figuranten worden omgevormd tot Bijbelse of historische figuren’, vertelt Veerle. ‘We beschikken daartoe over een verscheidenheid aan kostuums. Wie liever een rol opneemt achter de schermen kan meewerken aan de praktische organisatie. Voorts zijn we op zoek naar groepsverantwoordelijken en begeleiders voor elk van de veertien groepstaferelen.’

• De Hanswijkprocessie in Mechelen vindt plaats op zondag 14 mei om 15 uur. Figuranten of andere helpers kunnen zich aanmelden op de website www.hanswijk750.be of via info@hanswijkprocessie.be.

https://www.kerknet.be/organisatie/hanswijk-processie