Bidden voor vrede – oecumenische gebedswake in de Sint-Romboutskathedraal

[Update$ met foto’s] Naar aanleiding de oorlog in Oekraïne die al een jaar duurt, is er op zaterdag 4 maart om 11 u een oecumenische gebedswake voor vrede in kathedraal. De tweetalige dienst (Nederlands-Oekraïens) zal ongeveer een uurtje duren. Priester Mykola Paliuh van de Oekraïense Grieks-katholieke kerk*, pastoor Filip Hacour en diaken Koen Jacobs bereiden de wake voor.

*De Oekraiëns Grieks-Katholieke Kerk is verbonden met de Rooms-Katholieke Kerk, maar veel gebruiken en vormen van liturgie in de Byzantijnse Ritus komen overeen met de Oosters Orthodoxe traditie. De verschillen met de Latijnse (Roomse) ritus zijn bijvoorbeeld de manier waarop het geloof en de sacramenten gevierd worden en dat Oosterse priesters getrouwd kunnen zijn.