Oecumenische pinksterwake in Taizéstijl

Op zaterdagavond 4 juni, de vooravond van Pinksteren, feest van de Geest, komen we samen voor een gebedswake in Taizéstijl. Bidden in de stijl van Taizé is samen zingen, luisteren naar de Schrift, stil worden…. We vragen dat de Heilige Geest ons mag bezielen met een nieuw vuur. We bidden opdat we ons niet als bange leerlingen opsluiten, maar ons laten zenden en samen gemeenschap vormen vanuit zijn Geest. We bidden om vrede in de wereld.

  • Kapel van het Diocesaan Pastoraal Centrum, ingang Fr. De Merodestraat 18
  • Zaterdag 4 juni. De viering begint om 20u.
    Na de viering verbroederen en verzusteren we bij een drankje en een hapje.

De oecumenische gemeenschap van Taizé in Frankrijk heeft een lange traditie van samen bidden en vieren. Ook in Mechelen bestaat er een goede oecumenische traditie. Lees meer…