Protestanten samen op stap

Wat een paar jaar geleden voorzichtig en aarzelend begon – toenadering en samenwerking tussen de twee protestantse kerken in Mechelen – is inmiddels vanzelfsprekend. De sfeer was prachtig op de gemeente-uitstap op 6 oktober.

De sfeer was prachtig – bij de Ursulinen in O.L.V. Waver. Vooral de dienst in het oratorium was schitterend: de historische uitstraling van de locatie, een mooie dienst waarin de twee dominees samen voorgingen, en daarbij nog een muzikaal genot, vooral door Luk en Irène aan het piano en de medewerking van het Davo-koor. En waarschijnlijk was dit de eerste protestantse eredienst die ooit op deze plek werd gehouden… Na de dienst genoten we opnieuw: van een aperitiefje in de oude feestrefter en later van een vakkundig gegidse rondleiding waarvoor Frank Pouliart zorgde. Het was niet alleen maar een gang door het Sint-Ursula-Instituut met zijn oude gebouwen, het was ook een boeiende gang door de geschiedenis. Ongeveer 50 personen – ongeveer hetzelfde aantal van Mechelen-Noord en
Mechelen-Zuid – deden eraan mee.

* artikel met toestemming overgenomen uit het kerkblad van de Zandpoortkerk. De andere kerk is de protestantse kerk mechelen-noord