Tof, intens, leerrijk, stimulerend, rustmoment, genieten… daarom kom ik naar het Huiskamergebed

Deelnemers van het maandelijkse oecumenische Huiskamergebed in het Koraalhuis schrijven hoe ze de samenkomsten ervaren. Ze gebruiken woorden zoals tof, intens, genieten, leerrijk, boeiend, verbindend, stimulerend, belangrijk, verrassend…. Iemand schrijft ook: “Het samenzijn vraagt niet om een inspanning maar om een open hart.”

Lees hier uitgebreider de reacties:

.

.

Tof! Intense gebedsmomenten. Leerrijk en eigen geloof verdiepend. Fantastisch dat we biddend de oecumene kunnen/mogen beleven: we vieren samen ons gemeenschappelijk geloof in Jezus!

Lectio Divina is een goede manier om oecumenisch te bidden. (TS)

~

Er is geen druk om bepaalde dingen te zeggen of te doen. Gewoon genieten van een rustmoment rond een bijbeltekst mag ook. De locatie is aangenaam, zeker met de kaars erbij. Het is fijn om op dat moment met mensen samen te zijn rond God.

Het oecumenisch karakter vind ik boeiend: kijken naar wat ons samen verbindt in plaats van kijken naar verschillen. (NDS)

~

Oecumenisch bidden geeft me een bredere en diepere kijk op de bijbel. Het stimuleert me om me persoonlijk meer in de bijbel te verdiepen en er ook in de praktijk anders mee om te gaan. Het heeft me al een beetje geleerd om een persoonlijk gebed te durven formuleren in groep.

Ik vind het belangrijk om met gelijkgezinde mensen over Jezus en ons geloof te kunnen praten. (DDW)

~

Het is elke keer opnieuw verrassend hoe een Bijbeltekst nieuwe inzichten oplevert, gewoon door er tijd voor te nemen, samen luisteren in de stilte en naar elkaar.

Ik zie er elke maand naar uit. (WK)

~

Je bent met een kleine groep van verschillende kerken samen. Er wordt niet gediscussieerd, maar je geeft gewoon door wat de Heer op je hart legt doorheen het voorlezen van een Bijbeltekst. Zo leer je ook met elkaar om te gaan, wat ook de kerkelijke achtergrond mag zijn. Uiteindelijk zijn we ook maar volgelingen van Jezus.

Zo hoor je dat de Heer tot eenieders hart spreekt en dat is verrijkend.

Het is op een verstillende manier luisteren naar het Woord van de Heer. (JDW)

~

Ik geniet van het wederzijds respect dat er is tussen mensen van verschillende kerkelijke achtergrond, we kunnen veel van mekaar leren. De woorden die iemand anders oppikt uit de tekst kunnen een heel andere benadering blootleggen. Je kijkt ook bij elkaar naar binnen als je mekaar beluistert en samen bidt. Dat maakt het intiem, iets om zorgvuldig mee om te gaan.

Doordat er niet teveel gepraat wordt kan er beter worden geluisterd. Het samenzijn vraagt niet om een inspanning maar om een open hart. De tijd die er is om iets te laten doordringen zorgt ervoor dat je ook iets mee naar huis neemt. (MM)

~

Wil je zelf eens ervaren wat het is om samen te mediteren over een Bijbeltekst?
- Bekijk hier de data van de volgende ontmoetingen in het Koraalhuis -