Europese waarden – christelijke waarden? Lezing in de Zandpoortkerk op 12 maart

Wat zijn eigenlijk de waarden van de Europese Unie? En hebben zij iets te maken met het christendom en het christelijk geloof? Op dinsdag 12 maart is er in de Zandpoortkerk een lezing over Europese waarden door ds Stefan Gradl. Deze lezing maakt deel uit van een reeks die de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB) organiseert vóór de verkiezingen van het Europees Parlement.

Meer info is te vinden op de website van de vpkbverkiezingen-europese-waarden.

“De Europese Unie is een waardegemeenschap (a community of values).”

Dit is vaak één van de eerste zinnen waarmee vertegenwoordigers van de EU hun organisatie beschrijven. Ze willen daarmee vooral benadrukken dat de EU méér is dan een economisch verbond. Ook buiten de EU wordt dat vaak zo gezien. Immers heeft het Noors Nobel-Comité in 2012 aan de EU de Nobelprijs voor de Vrede toegekend. Maar wat zijn eigenlijk de waarden van de Europese Unie? En hebben zij iets te maken met het christendom en het christelijk geloof?

Spreker: ds. Stefan Gradl – Zijn proefschrift onderzocht de middeleeuwse theoloog en wijsgeer Thomas van Aquino over geluk.

De avond gaat door op 12 maart 2019 in de Zandpoortkerk, Zandpoortvest 27, Mechelen. Aanvang 20u.