Taizé-viering op 7 februari

Zaterdag 7 februari is er een Taizégebed in de kapel van het Diocesaan Pastoraal Centrum, ingang Frederik De Merodestraat 18.

De viering begint om 20u, we zingen in vanaf 19u30. Nadien is er kans tot ontmoeting bij een Zing je graag of speel je een instrument? Kom dan mee oefenen met het koor om 19u30. Voor wie een instrument bespeelt: graag een seintje op voorhand, dan zorgen we voor partituren. Meer info: zr. Mieke Van Assche; Mieke.van.assche@hotmail.com tel 015/29.84.98.

Taizé? [tèzee] taizékruis
Taizé is de naam van een Frans dorp waar een broedergemeenschap werkt en bidt. Het is ook al decennia lang de favoriete religieuze pleisterplaats van vele pelgrims, vooral jonge, van over heel Europa en de hele wereld. Het is een plaats van verzoening en oecumene, feest en ontmoeting, verdieping en gebed. De typische gezangen van Taizé, een tekst uit de schrift, de stilte, kaarslicht en de eenvoud van het gebed helpen om gastvrij te worden voor God en het hart open te stellen voor Hem.

Ook hier in onze stad Mechelen zijn de Taizéviering al een aantal jaren een goede traditie.  Zowel jonge als iets minder jonge mensen en zij die jong van hart zijn, vinden hun weg naar deze sfeervolle vieringen en ervaren dat het telkens deugddoende avonden zijn. Samen bidden maakt sterk.