De kerststal van Franciscus

Op de vooravond van Kerstmis, op 24 december, loopt de St.-Romboutskathedraal sinds vele jaren tot twee keer toe vol voor de Kerstkinderviering. In deze viering brengen kinderen en volwassenen telkens op een frisse manier het kerstverhaal tot leven. En dat zal anno 2013 niet anders zijn!

Dit jaar verwelkomen we – met een knipoog naar onze nieuwe paus – twee heel speciale gasten: Franciscus en Clara van Assisi. Zij komen ons vertellen dat Kerstmis een feest is waar vrede en zorg voor armen centraal staan. Speciale aandacht zal gaan naar de daklozen in Mechelen. Tegelijk zorgen Franciscus en Clara voor een zeer vrolijke sfeer.

In de Kerstkinderviering wordt gezongen en gedanst, gespeeld en gelachen. Iedereen, van de allerkleinsten tot en met de volwassenen, komt er aan zijn trekken: iedereen is er welkom! De kerstkinderviering is een feest waarin het kerstverhaal en eucharistie als één geheel worden gevierd. De eerste viering begint om 15.00 u en wordt getolkt voor doven en slechthorenden. De tweede viering begint om 17.00 u. Iedere viering duurt ongeveer één uur.

We verwachten dus de kinderen uit Mechelen en omgeving op dinsdag 24 december 2013 in de St.-Romboutskathedraal. Het feest zal helemaal compleet zijn als de kinderen een knuffel (nieuw of fris gewassen!) meebrengen en als de volwassenen weer feestvoedselpakketten meebrengen (let wel: geen alcohol en ook geen bederfbare produkten – de producten van de pakketten moeten enkele maanden kunnen bewaard worden!). Knuffels en feestvoedselpakketten krijgen gegarandeerd een goede bestemming!