Film in de Posthoorn

filmWoensdag 29 februari kan je in de Posthoorn terecht voor de film “Des Hommes et Des Dieux”… Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren ’90. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Ze helpen hen in hun arbeid, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun medische gezondheid.
Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt, groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. Wanneer ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten hen onder druk om terug te keren naar Frankrijk.

Een verhaal over waarden die geconfronteerd worden met fundamentalisme. Gebaseerd op waargebeurde feiten, die door de Franse overheid lange tijd in de doofpot zijn gestopt. (tekst cinenews.be)

woensdag 29 februari, 20 uur
Zaal De Posthoorn, Brusselsesteenweg 49