Veggietafel op Witte donderdag

veggietafelOp de donderdag voor Pasen herdenken christenen dat Jezus met zijn discipelen aan tafel zat, vlak voordat hij gevangen genomen wordt. Hij geeft daar een nieuwe invulling aan de joodse Sedermaaltijd. Brood en wijn staan symbool voor zijn leven en sterven en voor het nieuwe verbond. De instelling van de ‘Maaltijd van Heer.’

Dit jaar valt Witte donderdag op 21 april. Juist op die dag organiseren Mechelse verenigingen de ‘Langste Veggietafel’ in het kader van Mechelen Klimaatstad. Al voor de derde maal op rij. Er wordt gezorgd voor tafels en stoelen en soep. De rest neem je zelf mee. Waarom zouden christenen niet mee aan tafel te schuiven? De maaltijd delen, zoals Jezus deed. Je bent nadrukkelijk uitgenodigd. Dus, christenen aller kerken: voor of na de mis/kerkdienst, op naar de Grote markt.

Witte donderdag op de Grote Markt – een nooit geziene gebeurtenis!

Website met alle info:

www.mechelenklimaatstad.be/langsteveggietafel

De Streekkrant, 21/4/2010

veggietafel