Migratie en Geloof – Panelgesprek

Niemand kan onberoerd blijven bij het zien van zoveel mensen die moeten vluchten uit eigen land en streek omwille van oorlog en geweld, omwille van verdrukking. Je moet wel radeloos zijn om, met wat je in je armen dragen kan, alleen of met je gezin te vluchten, een onzekere toekomst tegemoet.
Als christenen dragen wij het DNA van de vluchteling in ons, omdat we als volk van God reeds van in den beginne ‘onderweg zijn’. Denken we maar aan Adam, Abraham, Isaak, Jakob, Jozef, David en Jezus die allemaal gedwongen hun huis en thuis moesten verlaten. Onderweg, weg van verdrukking, onderweg naar het Beloofde Land, onderweg met God.

Maar voel ik mij vanuit die gedachte wel verbonden met hen? Hoe sta ik als gelovige tegenover migratie? Ben ik voldoende geïnformeerd om een genuanceerde stelling en positie in te nemen? Of laat ik me leiden door wat anderen mij presenteren als gesneden brood?

Voldoende vragen die we kunnen voorleggen aan enkele sprekers die in de eerste plaats vanuit hun gelovig-zijn én met kennis van zaken graag hun licht werpen op dit onderwerp; Eliane Maes (Sant’egidio), Jelle Rijkeboer (Gave Veste) en Wouter Blesgraaf (Jezuïeten). Voor alle duidelijkheid dus geen politiek debat maar een open avond met eerlijke informatie en genuanceerde stellingen vanuit gelovig perspectief.
Interesse?! Dan ben je van harte welkom op deze open avond rond ‘Migratie en geloof’. Het is een uitnodiging om samen de eerste stappen te zetten ‘onderweg naar een christelijke visie op migratie’.

  • Maandagavond 3 juni om 20 uur
  • Zaal Molenbergstraat 6b, 2800 Mechelen
  • Graag je aanwezigheid bevestigen (met aantal deelnemers) via info@gaveveste.be