(nog) Geen eredienst voor alle protestanten

De Protestantse kerken in Mechelen houden de deuren voorlopig toe. De kerk in de Keizerstraat laat weten: “De beperkingen gesteld door de overheid maken het ons helaas niet mogelijk om de gewone kerkdiensten weer op te starten. Tot nader bericht zal dus het kerkgebouw op zondagmorgen gesloten blijven.” Update: eredienst opgestart in september.

Ook de Zandpoortkerk zal nog geen erediensten houden, want “de voorwaarden die worden opgelegd maken het ons onmogelijk nu al op te starten.” Update: eredienst opgestart in september.

Van de evangelische kerken is bekend dat De Rank het voorlopig houdt bij online kerkdiensten via Zoom: “Jammer genoeg kunnen wij nog niet samenkomen op zondag in het gebouw. Voorlopig blijven wij dus online samenkomen. Indien u daar wil aansluiten mag u steeds contact opnemen met ons!” Update: eredienst opgestart in september.

De kerk Beth-El herstart 14 juni: “We zullen twee kortere kerkdiensten houden in plaats van één normale. De eerste kerkdienst vindt plaats om 11u, de tweede om 12u.”

De tweetalige kerk Christus voor alle naties (Arabisch en Nederland) maakt gebruik van het kerkgebouw van Beth-EL, zondag om 13 uur.

De afgelopen periode konden de gelovigen online kerkdiensten volgen via livestream, Youtube of Zoom. Dat blijft dus nog zo de komende weken.