Woordtheater over Judas Iskariot en 3 Bijbelavonden over trouw en verraad

Op 29 september kruipt Luc Devisscher in de huid van de apostel die Jezus verraden heeft. Trouw en verraad is ook het thema van de oecumenische Bijbelreeks van drie avonden in oktober.

‘Het meesterlijke plot van Judas Iskariot’ is een woordtheater dat twijfel zaait over de aard van het personage: meesterlijk, baldadig of tragisch? Te beleven op zondagnamiddag 29 september om 15 uur in de Colomakerk.

De treurige roem van Judas Iskariot ligt in zijn verraderlijke daad.
Hierdoor werd hij de meest verachte verklikker uit de geschiedenis. Zijn daad roept al eeuwenlang tal van vragen op. Handelde Judas uit vrij wil? Wat waren zijn motieven? Werd hij gedreven door geldzucht of was hij teleurgesteld in Jezus? Had de duivel Judas in zijn greep en is hij sindsdien reddeloos verloren? Kortom: is Judas verdoemd? Luc Devisscher kruipt in de huid van de twaalfde apostel van Jezus. Als de ziel van Judas Iskariot gaat hij naast het dode lichaam staan dat op de bloedgrond ligt. Zullen we Judas te zien krijgen? Is hij niet overal en in iedereen terug te vinden?

De drie Bijbelavonden focussen op koning David en gaan door op 7, 14 en 21 oktober. Lees hier verder over de Bijbelavonden …  

Het woordtheater in de Colomakerk kan je bijwonen voor 10 euro (tickets aan de ingang). Voor de 3 Bijbelavonden kan je aanmelden via www.vlbm.be of greet.denolf@ccv.be. Dan betaal je 24 euro, in plaats van 30 euro ter plekke.