Emoties in de kerk

In de O.-L.-Vrouw van Hanswijkbasiliek kan je tijdens de Open Kerken Dagen genieten van de performance “Onderhuids” met zang en dans, geïnspireerd op fragmenten van levens neergeschreven in het intentieboek bij het Mariabeeld en gecreëerd o.l.v. Suzanne Demesmaeker van De Danserij en vocaliste Patricia Van Cutsem. De performances vinden plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni om 14u15, 15u, 15u45 en 16u30.
Bekijk video-reportage op youtube
En in vier kerken kan je de hele maand juni werken van de Academie bekijken. (Bekijk/lees hierover op MechelenBlogt)

Tijdens het eerste weekend van juni vindt de 12de editie van de Open Kerkendagen plaats. Ook de Mechelse historische kerken nemen deel met talrijke activiteiten. ‘Emotie’ is het thema van deze Open Kerkendagen en ook van de tentoonstelling die van 1 tot 23 juni te bezoeken is in de Sint-Janskerk, Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk, Sint-Pieter-en-Paulkerk en Sint-Romboutskathedraal.

De cursisten en docenten van de Academie Mechelen laten zich inspireren door het rijke erfgoed in de Mechelse historische kerken: een beeld van Faydherbe, een meesterwerk van Rubens of het lichtspel door glasramen … het is onmogelijk gevoelloos te blijven voor alle verhalen die zij ons toefluisteren. De werken in deze expo formuleren er een hedendaags antwoord op en zorgen zo voor een heel nieuw pallet aan emoties.

https://torensaandedijle.mechelen.be/open-kerkendagen-2020