Fototentoonstelling over christenen in Noord-Irak

Heeft de christelijke bevolking van Noord-Irak na de ondergang van het kalifaat nog een toekomst? Journalist Jens De Rycke trok naar de vlakte van Nineve en bezocht er de plaatselijke christelijke gemeenschappen. Hij heeft er een bijzondere fototentoonstelling van gemaakt, die je vanaf 7 oktober in de Sint-Pieter-en-Paulkerk kan bekijken. De opening is om 11.30u, na de misviering van de Chaldeeuwse gemeenschap. De tentoonstelling kan je bezoeken tot 11 november. 

Jens De Rycke (°1989, Antwerpen) is auteur en onderzoeksjournalist. Jens behaalde een postgraduaat Internationale Researchjournalistiek aan de Thomas More-Hogeschool van Mechelen. Afgelopen jaren reisde hij naar Syrië alwaar hij veel expertise opdeed over de regio.  Daarover is een boek verschenen ‘Het dagboek van granaten in Damascus’.

Tentoonstelling 7 oktober tot en met 11 november 2018
Sint-Pieter-en-Paulkerk, Veemarkt, 2800 Mechelen