Wekelijkse studieavonden rond het Johannes-Evangelie

Donderdag 13 september start de 6de reeks seminars van de Interkerkelijke Bijbel Academie Mechelen. Ditmaal rond het Johannes-Evangelie. De studieavonden gaan door in een zaaltje van de Kraanbrug, Persoonshoek 9 te Mechelen, telkens op donderdag vanaf 19.30 uur tot 21.45 uur.

Het Johannes-Evangelie is geschreven door “de discipel die Jezus lief had”. Johannes was de jongste der apostelen en is ook de oudste geworden. Hij schreef zijn evangelie in Efeze (Turkije) aan het einde van de eerste eeuw. Johannes zelf vat het doel van zijn evangelie als volgt samen:

“Jezus heeft nog veel meer wondertekenen voor zijn leerlingen gedaan, die niet in dit boek staan, maar deze zijn opgeschreven opdat u gelooft dat Jezus de Messias is, de Zoon van God, en opdat u door te geloven leeft door Zijn naam.” (Johannes 20:30-31)
door Karel Denteneer, predikant